יום רביעי, 26 בדצמבר 2012

סינייה בשר בגריל (של התנור) הינו מתכון המאפשר הכנת תבנית שלמה ללא טיגון.  בצ'יק צ'ק מערבבים את התערובת וישר לתנור. יוצא טעים, יפה ובריא.
תמונה להמחשה מתוך גוגל:
 
 
סינייה בשר עם טחינה

מצרכים:

1 קילו בשר טחון (אפשר חצי קילו בקר וחצי קילו הודו אדום)
1 בצל גדול קצוץ
פטרוזיליה קצוצה
4 – 6 שיניים שום כתוש
2-3 כפות רוטב ברביקיו מוכן או קטשופ
1 ביצה
3-4 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור, תבלינים לקציצות ( אני מתבלת בתבלין חמשת התבלינים ובמסאלה)

אופן הכנה:

לערבב את כל המצרכים ביחד.

לתרסס תרסיס שמן קנולה בתבנית ולהניח את התערובת כמו עוגה.
בערך בגובה של 1.5 – 2 ס"מ.
לאפות בגריל התנור במדף העליון של התנור עד שמשחים.

הערה: הבשר מוציא נוזלים במשך האפייה. לא לשפוך אותם. בזמן שהמאפה מצטנן
הנוזלים נספגים בחזרה והבשר עסיסי.

להגשה:

לחתוך לריבועים ,לשפוך מעל טחינה מוכנה ולהגיש.
אופציה נוספת: לפני שהבשר ממש משחים, לשפוך טחינה מוכנה מעל ולהחזיר לתנור.
לקשט בפטרוזיליה קצוצה מעל.

למתכונים נוספים שלי היכנס/י לאתר שלי: לחץ כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה