יום חמישי, 3 בינואר 2013

מרקי אפונה


ניתן להכין מרקי אפונה הן מאפונת גינה טרייה/ קפואה או מאפונה יבשה.
המרקים עדינים בטעמם ובמרקם שלהם.
למי שנמצא בדיאטה, האפונה הינה ירק מוגבל לאכילה, ואינו דל קלוריות .

מרק אפונה מאפונת גינה קפואה

מרק עדין. אני בישלתי בסיר לחץ.
המצרכים:
שקית אפונה קפואה 800 גרם
3-4 שיני שום
1 כפית שמן
1 בצל קצוץ
אבקת מרק עוף, מלח, פלפל
5-6 כוסות מים

אופן הכנה:
להזהיב בצל בכפית שמן.
לחלוט האפונה במים חמים ולסנן.
להוסיף האפונה, שיני שום שלמים, מים, אבקת מרק ותבלינים.
לבשל עד שמתרכך כשעתיים.

לטחון המרק בעזרת בלנדר מוט ולסנן במסננת . (כדי להיפטר מקליפות האפונה)

מרק אפונה יבשה

אני מבשלת בסיר לחץ אבל לא חייבים.
המצרכים:
אפונה יבשה שטופה
3-4 שיני שום
2-3 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
2-3 גזרים קצוצים
5-6 כוסות מים
אבקת מרק עוף, מלח, פלפל
1 כפית שמן

אופן הכנה:
להזהיב בצל בכפית שמן. להוסיף הסלרי והגזר ולהמשיך לאדות כמה דקות.
להוסיף האפונה היבשה ולערבב 2-3 דקות
להוסיף שום קצוץ, מים, אבקת מרק עוף, מלח, פלפל.
לבשל עד שהאפונה מתרככת.

אם מבשלים בסיר רגיל, אפשר לטחון עם בלנדר מוט.
הבישול בסיר לחץ מרכך את האפונה לגמרי ובד"כ לא נדרש  שימוש במוט בלנדר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה